Sven Ivar Dysthe

Sven Ivar Dysthe

Sven Ivar Dysthe

Født i 1931. Møbelsnekker og industridesigner.

Utdannet ved Royal College of Art, London.

Egen praksis fra 1958 i samarbeid med Trinelise Dysthe.

Slo igjennom på sekstitallet, blant annet med Laminette-stolen, Norges mestselgende stol. Flere av produktene relansert siste ti år.

Vunnet en rekke designpriser, blant annet Merket for God Design, Klassikerprisen og Jacobprisen fra Norsk Form.

Utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige St. Olavs Orden. Innkjøpt av blant annet Victoria and Albert Museum, London, Röhsska Konstslöydmuseet, Göteborg og Kunstindustrimuseet i Oslo.De kom på 50-og 60-tallet, fyltehjemmene våre og forsvant igjen. Plutselig dukket de opp i «Mad Men» og «Sex og Et eventyr»!

Slik beskriver industridesigner Sven Ivar Dysthe (80) de siste månedene. Han har egendesignede stoler på alle kanter, men ikke tid til å sette seg ned. Pop Corn-stolen han tegnet til Henie Onstad-senteret for 44 år siden er gjenfødt og blitt en «hit» på noen få uker. Han fyker rundt hjemme på Rykkinn, peker og forteller om alt det gledelige som har skjedd, ikke bare de siste månedene, men årene. Den grønne «Planet»-stolen ved peisen gjorde comeback i 2005. Lampa «Butterfly» har fått nytt liv hos Northern Lighting, og bestselgeren «Laminette» fra 1964 slår an på nytt.– Men det med «Pop Corn» er ekstra hyggelig, siden den aldri har vært i salg.