Norman Cherners

Norman Cherners

Født i Brooklyn i New York i 1920. Norman Cherners design er en del av design ikonografien, fra midten av 1900-tallets møbeldesign. Han er anerkjent som en av de mest originale av den generasjonen av designere som utforsket etterkrigsårenes teknologiske nyvinninger innenfor arkitektur og industridesign. Han studerte og underviste ved Columbia University Fine Arts, og var instruktør på Museum of Modern Art i New York 1947-1949. Cherners bakgrunn fra Bauhaus tradisjonen førte til en livslang leting etter innovativt design. Hans stoler, bord og case varer har vist en varig popularitet siden introduksjonen for nesten femti år siden. Den støpte kryssfiner Cherner Chair, designet for Plycraft i 1958, har blitt et ikon for midten av det tjuende århundre design og kan bli funnet i gallerier og design samlinger over hele verden, blant annet Vitra Museum.

ChernerChairs