Norway Says

Norway Says

Møbelgruppen Hal med det spesialdesignede møbelstoffet Odal er en modig og fremtidsrettet satsing innenfor norsk møbelindustri. Et vellykket trekantsamarbeid mellom en etablert møbelprodusent, en tradisjonsrik møbelstoffprodusent og unge møbeldesignere har resultert i et friskt og nyskapende produkt. De ulike aktørenes kompetanse har hevet sluttproduktet og gitt møblene en klar visuell og tekstil identitet. Møblene er enkle, monumentale og særpregede med en klar og ren form. Både stolen og sofaen har sterk identitet, og er nøytrale og frekke på samme tid. Møbelprodusenten strekker seg langt formmessig mot en fornyelse av sin profil. De tofargede stoffene er spesielt vellykket fordi kontrastfargen fremhever stoffets tredimensjonalitet og gir full effekt av mønsteret. Stoffet har høy taktil kvalitet gjennom sin kombinasjon av røffhet i overflaten og mønsterets sobre, grafiske uttrykk. Polstringsarbeidet er overbevisende godt utført.

 

Bedrift: L.K. Hjelle Møbelfabrikk AS, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS

Prosjektgruppe bedrift: L. K. Hjelle: Dag Hjelle, Ole Vedvik, Olav Oterhals.

Gudbrandsdalens Uldvarefabrikk: Per Bjørnsen (designer), Ragnvald Svarstad (prosjekt leder), Merethe Slensvik (markedsføring)

Design: norway says

Prosjektgruppe byrå: Norway SaysTorbjørn Anderssen (designer), Espen Voll (designer), Andreas Engesvik (designer)

Utmerkelse / år: Hedersprisen for god design – 2003