Torbjørn Afdal

Torbjørn Afdal

Torbjørn Afdal (født 25. oktober 1917 på Voss, død 15. januar 1999 i Bærum) var en norsk møbeldesigner. Han ble uteksaminert ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i 1946 og fikk med en gang jobb hos designkontoret Tegnekontoret Bruksbo AS.

Sammen med Norwald Rydjord og Rolf Hesland ble han en av de ledende designerne hos Tegnekontoret Bruksbo.

AfdalForm
Afdal tilhørte den Skandinaviske-/danske designtradisjonen og brukte i sine design tradisjonelt formspråk med rene linjer og solide konstruksjoner. Hans mest brukte materialer var teak og palisander i kompinasjon med skinn og stål. Han var sterkt påvirket av danske møbeldesign og blir feilaktig ofte oppgitt å være en dansk designer.

Kjente møbler
Loveseat – Stol – 1955 (Tegnekontoret Bruksbo AS)
Lasse – Settbord – 1955 (Tegnekontoret Bruksbo AS)
Baccus – Barskap – 1955 (Tegnekontoret Bruksbo AS)
Minerva – Kontorstol – 1965 (Tegnekontoret Bruksbo AS)
FORM – Spisestue – 1960
Krobo – Flerbruksbenk – 1960 (Tegnekontoret Bruksbo AS)