Sverre Fehn

Sverre Fehn

Olav Sverre Fehn (født 14. august 1924 på Kongsberg, død 23. februar 2009 i Oslo) var en av Norges internasjonalt best kjente arkitekter.

Fehn drev arkitektpraksis i Oslo og var professor ved Arkitekthøgskolen fra 1971 til han gikk av med pensjon i 1995. Hans stil har blitt karakterisert som «poetisk modernisme», og blant hans viktigste arbeider regnes Villa Schreiner (1959-63) i Oslo, Hedmarksmuseet (1967-69) på Hamar, Villa Busk (1987-90) i Bamble og Norsk Bremuseum (1992-95) i Fjærland.

Under: Den Nordiske paviljongen i Venezia.
IntSF
Gyldendalhuset. «Eksteriøret og interiøret finner sin dialog mellom det ekstremt moderne og det tradisjonelt maleriske,» skriver Wallpaper om en av Sverre Fehns siste store arkitektoniske bragder.
SFGyldendahl

Fehn brukes i undervisningen i Manchester…..

Skjermbilde 2012-12-12 kl. 08.31.44 Skjermbilde 2012-12-12 kl. 08.32.13

Åpenbart inspirert av Sverre Fehn
The unconventional form of Tepoztlán Lounge introduces a new user experience of living and lounging. Located near verdant greens in Mexico, the lounge offers Constant contact with nature through the curved glazing and the columns of trees that intersect the building’s volume with happy abandon. To accommodate the surrounding forest, designers at Cadaval & Solà-Morales decided upon a shape similar to a three-point star to create separate living spaces, each located at the end of one leg of the figure. The first is the kitchenette, the second is a playroom for the little ones, and the third a larger enclosed space for quiet conversation and relaxation. Despite its concrete construction, the building’s openness provides quaint solitude and tranquility.
Tepoztlán Lounge