Petter Abrahamsen

Petter Abrahamsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Petter Abrahamsen (født 18. juli 1952 i Sandefjord) er en norsk interiørarkitekt og designer, som eier og driver firmaet Riss AS, etablert i 1981.

Firmaet har særlig arbeidet med restaurant- og kafeinteriører. Hans første oppdrag var å restaurere Restaurant Røde Mølle i Oslo etter en brann i 1980. Firmaet har utført over 250 kafeer, barer og restauranter i Norge; han har «innredet rundt 30 restauranter i Oslo, blant annet Fun Pub, Barock, Lipp, Lorry, Annen Etage, Kaffebrenneri-kjeden, Nylon, Coma, Café con Bar og Fridays American Bar».

Han er utdannet fra SHKS 1980, og mottok Norsk Forms pris for unge formgivere i 1991 og Jacobprisen for 2003.
Han er kalt Norges mest vellykkede formgiver, jappekulturens kulissemaker – akkurat det siste liker han ikke – han vil heller betegne seg som «rammemaker» – en som skaper en ramme som mennesker kan møtes innenfor.
– Det er forskjell på det å gi et rom en påkledning og det å gjøre noe mer dyptgripende som virker og som bringer folk sammen, sier han.
I akkurat dette utsagnet ligger også Petter Abrahamsens hemmelighet; før han går i gang med et prosjekt snakker han lenge med oppdrags-giveren, nærmest sosialantropologisk analyserer han stedet, gjestene og helheten og bidrar til en prosess fra begynnelse til slutt.
http://www.rissdesign.no/index.php/history.html