Hans Brattrud

Hans Brattrud

I 1957 designet Hans Brattrud (1933-) stolen Scandia Junior. Med sitt tidløse og unike design har stolen sikret seg klassikerstatus. I kombinasjon med god kvalitet i både produksjon og materialbruk er miljøet blitt godt ivaretatt i alle ledd. Fjordfiesta Furniture ble etablert i 2001, og relanserte da stolserien «Scandia». Stolene produseres ved egen fabrikk på Dokka, alltid med en kvalitet som skal vare livet ut. Det er kortreist. Det er varig. Det er miljøvennlig. De siste to årene har vi jobbet målrettet for å ta dette videre. Resultatet? Scandia Junior Eco. Scandia Junior Eco er merket av Svanen, det offisielle miljømerket i Norden. I sommer ble Scandia Junior Eco offentliggjort som svane-merkede produkt nr 5.000 i Norge. Svanemerkede produkt er varer og tjenester som har dokumentert at de er de beste miljøvalgene i sine kategorier. Når man ønsker å svanemerke et produkt, må man dokumentere at man tilfredsstiller de strenge miljøkravene Svanemerket setter. Kravene går på hele produktets livssyklus, fra råvare via produksjon, bruk og til slutt som avfall. For å oppfylle de strenge miljøkravene har vi valgt bærekraftige materialer med minimal miljøbelastning, samtidig som vi har lagt stor vekt på å benytte kjemiske produkter med et minimum av miljø- og helseskadelige stoffer i produksjonen. Ved å benytte vannbasert lakk, treverk fra sertifiserte skogbruk, samt rustfritt stålunderstell, har vi klart å oppnå dette med vår mest miljøvennlige stol noensinne; Scandia Junior Eco. Fjordfiesta Furniture lanserer Scandia Junior Eco på DogA under Designers Saturday 7. og 8. september. Scandia Junior Eco er i produksjon og leveringsklar.

Scandia-HB