Andreas Engesvik

Andreas Engesvik

Andreas Engesvik, norsk designer, uteksaminert fra Universitetet i Bergen 1995 og Kunsthøgskolen i Bergen 2000. Andreas Engesvik var med å starte gruppen Norway Says som følge av et utstillingsprosjekt i Salone Internazionale del Mobile i Milano våren 2000 der fem nyutdannede designere fikk produsert en prøvekolleksjon. Denne ble vurdert som nordisk, enkel, tradisjonell, men også original. Utstillingsprosjektet ble lagt merke til i det prestisjetunge magasinet Wallpaper. Engesvik og Norway Says har siden deltatt i en rekke internasjonale utstillinger, blant annet 100 % Norway i London foruten utstillinger i Stockholm, New York og i Tokyo. Andreas Engesvik har deltatt i debatten om bruk av designere i industrien og om hvordan det offentlige bør fremme design i industrien.

Engesvik fikk i 2001 Norsk Forms pris for unge formgivere. Gjennom Norway Says har han mottatt en rekke priser, deriblant den svenske Bruno Mathsson-prisen i 2004. I 2007 fikk Andreas Engesvik, Torbjørn Anderssen og Espen Voll den prestisjetunge svenske designprisen Torsten och Wanja Söderbergs pris. Norway Says har flere ganger mottatt Norsk Designråds merke for god design.

The woods

Etter nesten ti år, høsten 2009 bestemte designerne i Norway Says seg for å oppløse firmaet og avslutte samarbeidet. De tre designerne  startet sine egne tegnestuer.

Tiki sofa, 2014