Oslo Form

Oslo Form

Gjennomfarget mdf og messing

Hi-fi med høye stilkarakterer: å pakke inn forbrukerelektronikk i innovativt design er ikke automatisk en suksessoppskrift. Da norske Asono i sin tid hentet inn designbyrået Norway Says for å gi form til mp3-spilleren Mica, var resultatet visuelt slående, men forhindret ikke at produktet sank som en sten i markedet.

Vakkert i hyllen…

Vi hadde et inslpirerende møte med Oslo Form på  årets Oslo Design Fair! Teksten er sakset fra DN Tekno:
Med et slikt retro-utseende skulle man kanskje tro det satt gammeldagse vakuumrør i forsterkeren, men her er det en 2 x 50 watts Icepower-­digitalforsterker fra Bang & Olufsen som gjør jobben. De relativt små høyttalerne er til gjengjeld old school, med ti centimeters fulltoneelementer fra Tang Band med membran i bambus og papir. Forsterkeren har linjeinngang for musikk fra telefoner og andre dingser, samt innebygget phonoforsterker for platespillere med MC-pickup.

Lydbildet er rent og stramt, med den gode, åpne mellomtonen som ofte kjenne­tegner fulltoneelementer. Høyttalerne har dog begrenset dynamisk ­kapasitet, og spiller hverken veldig høyt eller veldig dypt. Det er mer et bokhylleanlegg enn et partyanlegg, dette. Man kan få svært mye konvensjonell hi-fi for 28.000 kroner, så målt i lyd per krone, er nok ikke Serpentine den beste investeringen man gjør. Her betaler man en hel del for design, eksklusivitet og håndverk.